donderdag 2 juni 2011

Yoga yoga

De meeste van jullie zullen wel nog niet weten (en het denkelijk ook niet verwachten) ,ondergetekende doet sinds een half jaar aan yoga. Ja jullie lezen het goed y o g a.
En jullie zien het uiteraard al helemaal voor je, Ralf en Karin in de Lotushouding (vaktaal), op een yogamatje ( de enigste mat die we bij Wala.nl nog niet verkopen), en dan allerlei houdingen aan nemen die een gezond mens zelfs niet kan verzinnen. En zo  is het dan ook echt, je kunt het geloven of niet, nou ja van die Lotushouding maken we gemakshalve: gewoon op de grond zitten, maar de rest klopt redelijk. Oke ik geef het toe dat met die vreemde houdingen werkt ook maar heel mondjesmaat...maar verder is het iedere woensdagavond (als we kunnen) heerlijk ontspannend inspannen. De mooiste en makkelijke oefening (en volgens mij hoor ik daar echt bij de beteren) is de eindontspanning: op de rug, ogen dicht, licht gedempt, relaxmusic...en gaan maar...echt mijn specialiteit.
We hebben les in  yogaschool Tsondru www.tsondru.nl van John (de big boss). Onze lessen worden meestal gegeven door Ilona die al de dingen die ze steeds tijdens haar opleiding krijgt heel fanatiek op ons uit probeert.Je  weet de volgende ochtend meteen dat je spieren op plekken in je lichaam hebt waarvan je tot op dan nog niet eens wist dat ze bestaan. Bij John gaat het er iets gematigder aan toe maar de werking is identiek. Knap staaltje les geven van John: hij staat met zijn gezicht naar de groep en geeft de instructies in spiegelbeeld van hetgeen hijzelf doet, is voor de mensen die de les volgen superduidelijk...je hoeft nooit meer na te denken wat links of rechts is..leg ik dat goed uit?? Nou ja als ik het maar begrijp. Dat Yoga een positieve uitwerking op je mentale gezondheid heeft daarvan zijn zowel John als Ilona het levende bewijs...welk een positieve uitstraling hebben deze mensen...dat werkt bijna aanstekelijk.
En als het ons nu lukt om hiervan zo vaak als mogelijk een stukje  op te nemen en over te dragen komt het allemaal wel weer goed met ons.
Dus zie je ons op donderochtend stralend als 2 stralende zonnetjes de kantoren van Wala.nl binnenstrompelen, weten jullie meteen hoe dat zo gekomen is.
Nog meer liefhebbers????

Geen opmerkingen:

Een reactie posten