zondag 12 juni 2011

Dag 1

Dag 1 van PinkPop zit er op. Het is gelukkig droog gebleven. Naar mijn smaak was het programma overdag gewoon kl...... Er was op alle podia niet meer dan een bak slechte herrie te horen gemaakt door een stelletje gasten die het belangrijker vinden om als  ADH-ers over het podium te scheuren dan gewoon goede muziek te proberen te maken. Maar blijkens het feit dat er toch mensen klapten en zelfs de teksten konden meezingen blijkt er ook voor dit soort groepen een publiek te bestaan.
Het grote wachten was dan ook op ColdPlay. Wat een verademing. Dit was gewoon ouderwets vakmanschap...geen ge-ren (gaat ook niet als je zulk kwalitatief hoogstaande muziek maakt)...en een loepzuiver zingende zanger....ge-wel-dig.
Minder mooi was het abrupt einde van het concert om 22.45  (een kwartier te vroeg)...de stemming zat er net bij iedereen goed in...en je gaat er van uit dat ze nog een kwartier spelen...boempats uit...licht aan ...finito, heel bizar.
En toen maar naar huis strompelen, want mijn voet heeft het natuurlijk helemaal begeven. Geen toiletten meer langs de terugweg...dus de nodige sanitaire stops werden door honderden tegelijk in de berm gedaan ( daar gaat weer zoveel kilo veevoer), toiletten blijven ook op het festivalterrein een probleem...blijft toch moeilijk dit goed en voldoende te regelen.
Nu even spek en ei omelet...bak koffie en weer terug...hopelijk kan Tim Knol mijn hooggespannen verwachting straks waarmaken.

1 opmerking: