dinsdag 21 juni 2011

Neil Diamond

Na een positieve uitslag van mijn bloedonderzoek (PSA is van 8 naar 6 gedaald), nou ja is in ieder geval al iets beter, gisterenmiddag afgereden naar Oberhausen Arena voor het concert van Neil Diamond.
Eerst nog even onze lieve vriendin Emmy in Sittard opgepikt voor haar debuut, haar debuut betreffende het bezoeken van   popconcerten (en dan te bedenken dat die lieverd uit Einighausen komt en samen met Mr. PinkPop, Jan Smeets is opgegegroeid).
De Arena is goed te bereiken en dank zij het giga winkelcentrum CentrO voorzien van meer dan 14000 GRATIS parkeer plaatsen op een loopafstand van ca 2 minuten ...dat is nog eens service voor de concertbezoekers. Snel even een hapje eten in het winkelcentrum en dan op naar de zaal...een prachtige zaal, niet gigagroot (ik schat voor ca. 10000 mensen)..dus groot maar toch intiem, en dan maar wachten op de meester...hij kwam ca 20 minuten later dan gepland...maar toen was hij er ook echt en helemaal, en met helemaal bedoel 100 % aanwezig voor zijn bezoekers die hij geen seconde aan hun lot overliet.( hebben we afgelopen PinkPop anders gezien...maar ja die gasten moeten ook nog heel veel leren). Begeleid door een 14 man en vrouw sterke band van waanzinnig goede muzikanten en zangeressen speelde Mr. Neil bijna 2.5 uur lang de zaal volledig plat. De hits en ballads, regelmatig voorzien van zeer mooi commentaar ( dat helaas door de meeste duitse bezoekers, wegens gebrekkige kennis van de engelse taal , niet of slechts half begrepen werden), gingen vlekkeloos in elkaar over. Zijn stem is bijna niet te onderscheiden van de stem die je van zijn lp's en cd's kent...heerlijk.Hij klinkt live nog beter dan op plaat...echt waar.
Het charisma van deze 70 jarige ( ja echt waar zeventig) gentleman sloeg vanaf de eerste minuut over op de hele zaal en zorgde ervoor dat je de rest van het concert kon genieten, genieten en nog eens genieten. Er was 2,5 uur lang geen tijd voor andere gedachten (kon ik heel goed gebruiken).
Gloeiend als een stel lampjes, vol van emoties en opgeladen met de overgedragen energie weer terug naar de auto, en heerlijk nagenietend back home.
Emmy's popconcertdebuut was een feit, Karin had zoals gewoonlijk de nodige zakdoekjes volgesnotterd en ondergetekende voelde zich weer helemaal het mannetje, en niet alleen omdat ik met 2 lieftallige dames op stap was.
En zo zie je maar weer welk een belangrijke fuctie muziek in ons leven kan hebben.
De man in kwestie zag er weliswaar op het einde van het concert jaren ouder uit...maar dat kan ook echt niet anders als je zoveel passie, energie en liefde de wereld in knalt.
Mr. Diamond ( for the case you read this blog) thank you very very much for a wonderful evening and the power you gave us..

1 opmerking:

  1. Liever een diamant (diamond) dan een daimant (daimond) *grijns*
    Hoewel ik 'the slip of the pen' voor kan stellen vanwege de uitspraak.
    In ieder geavl heerlijk dat de man met de gouden stem, je zinnen kon verzetten.

    Ik hoop snel iets van je te vernemen.
    XXX Kitty

    BeantwoordenVerwijderen