Volg ons per Email

donderdag 9 juni 2011

Een gewoon mens

Dacht ik steeds dat ik een gewoon mens was met een andere batterij dan alle andere mensen, blijkt dat plotseling toch niet het geval te zijn.
Iets wat alleen anderen overkomt is nu ook met mij gebeurt. Ondanks al die goed bedoelde, maar toch lekker in de wind geslagen, waarschuwingen uit mijn directe omgeving, lekker blijven doorgaan en zelf niets merken...der uebermensch Ralf Borchert.
Mooi niet, vorige week kwam hij voorbij: de man met de hamer, en wat voor een apparaat zeg, kladang. Daar zat Ralfje, bij het meest heerlijk weertje in zijn prachtige tuin en had nergens meer zin in, geen eetlust, geen plezier meer aan wat dan ook...gewoon leeg...helemaal leeg..geen lach kon ervan af maar de tranen stonden wel al gereed. Ach een paar nachten goed slapen en dan is het wel weer goed...ja zo denk je dan.
Geheel tegen mijn zin maakt Karin een afspraak met de huisarts, in eerste instantie om eens de voortdurende buikloop te onderzoeken. Maar Dr. Sander had het meteen geschoten en begon zonder blikken of blozen precies te beschrijven wat ik voelde en hoe ik me voelde, het consult van 10 minuten liep uit naar 45 minuten (de mensen na mij zullen heel blij met me zijn geweest)...en ik ging naar buiten met de diagnose Burn-Out. Iets waar ik tot dan steeds wat lacherig over deed...gewoon wat harder werken gaat dat vanzelf weg. Ben er nu achter dat dat dus echt niet klopt en heb de raad van alle mensen die het duidelijk goed met mij voor hebben aangenomen...even gas terug...of nog beter het gas er helemaal vanaf.  En dat is iets dat voor mij heel moeilijk is...maar ook dingen die moeilijk zijn kun je leren...toch.

1 opmerking:

 1. Hallo Ralf,

  Zo zie je maar weer Ralf, ook jij komt die man tegen.
  Ik hoop dat de rust en het plezier in het leven weer terug vindt.
  De balans in het werk en prive is en blijft zeer moeilijk.
  ( ik spreek uit ervaring zelfde probleem gehad)
  Ik wens je veel sterkte en gezondheid toe van uit Tilburg.
  met vriendelijke groeten Lex Vugts van de Sandebv

  BeantwoordenVerwijderen