zondag 20 november 2011

Gent

Boterhammen smeren om mee te nemen als lunch is niets vreemds, ook niet als je op een beurs moet lunchen,  wel heel vreemd als het een horecabeurs is . Dan zou je toch denken eten genoeg en zeker in een culinair lekkerbekkenland als Belgie. Jammer dan, op de Horeca Expo waar wij samen met onze collega's van Qualityfloors de vloeistofdichte Wala horecavloeren presenteren, kun je hoogstens naar het restaurant voor een snelle hap tegen een zeer hoge vergoeding...that's it.
Dus smeren we met hollandse zuinigheid netjes onze boterhammekes en maken ons op de weg naar Gent.
Dagje beurs draaien, bijpraten met de collega's en dan vanavond naar onze vaste stek op de Vrijdagmarkt: een heerlijk eetcafe met de toepasselijke naam Het Vrijdagavondgevoel, met een patron die zijn vaste klanten echt kent, zelfs ons die maar een maal per jaar bij hem komen eten. Als je binnen komt is er altijd die blik van herkenning en zie je hem denken: wie zijn dat ook alweer....aja gij zijt van die vloeren...just.
Dat geeft je als gast altijd weer dat extra gevoel van welkom zijn.
Lekker belgisch biertje en dan een Gentse stoverij (denk ik)....mmm...en daarna waggel je (dat waggelen komt door de kinderkopjesbestrating en niet door de drank), dan waggel je weer terug naar je hotel....Gent we komen eraan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten