Volg ons per Email

maandag 30 mei 2011

Ladingzekering

In deze blog wil ik ook regelmatig wat minder bekende produkten uit het Wala.nl assortiment bespreken. Een van deze produkten is de "Ladingzekering".
Goed laden, stuwen en zekeren van vracht  op en in vrachtwagens is noodzakelijk om te voorkomen dat lading tijdens de rit gaat schuiven.
Hoewel het aantal incidenten met schuivende of afvallende lading, zeker in verhouding tot de transportprestatie, enorm meevalt, is elk incident er natuurlijk één te veel. En één ongeval in de ochtend of avondspits en half Nederland staat in de file. De maatschappelijke ergernis en de schade zijn heel groot.
Hoewel de chauffeur verantwoordelijk is voor zijn vrachtauto en het beladen, is het afvallen van lading hem niet altijd te verwijten. Of het nu gaat om een noodstop, uitwijkmanoeuvre of een oneffen wegdek, de lading aan boord van een vrachtwagen of goederenwagon mag nooit verschuiven. In de meeste gevallen is het echter gewoonweg niet mogelijk om alleen met behulp van de constructie van het voertuig zelf de lading goed te zekeren. Hoe groter de wrijvingsweerstand van de vloer, hoe beter de lading blijft liggen tussen het transport. De Wala.nl rubbergranulaat ladingzekerings-matten zijn vlak en kunnen daarom tussen elke laag als lading-zekering worden gebruikt, zonder dat het geheel onnodig hoog wordt. De ladingzekeringsstroken, in combinatie met spanbanden, verhinderen in grote mate het verschuiven van ladingen. Daarom behoren de Wala.nl-ladingzekeringsstroken tegenwoordig tot de standaarduitrusting voor elk professioneel transport.

1 opmerking:

  1. Dank je wel voor deze goede hint. Ladingszekering ist een erg belangrijke thema, wat niet mag worden genegeerd. Dus doe zo voort!

    BeantwoordenVerwijderen