vrijdag 27 mei 2011

Debolon

Op woensdag, na een nacht met  waanzinnige buikkrampen, zijn we toch nog afgereisd naar Dessau (voormalige DDR). Nou ja, voormalig, we zijn er door plaatsjes gereden waar de tijd zeker 50 -60 jaar is blijven stilstaan..ongelofelijk.
In Dessau waren we te gast bij de firma Debolon om onze bestaande samenwerking vast te leggen in een officieel importeurschap van het Debolon trappensysteem Schritt&Tritt voor Nederland en Luxemburg. Onze gastheer Henrik had alles tot in de puntjes geregeld en georganiseerd.
Maar ook op deze fabriek die nu toch door een jonge generatie geleid wordt zweefde nog steeds een duidelijke DDR sfeer door de lucht...zo van het komt wel...het hoeft niet zo meteen. Voor Karin en mij was dit een hele vreemde gewaarwording en we kunnen dit gevoel eigenlijk niet goed onder woorden brengen..dat moet je voelen. Gelukkig is onze contactpersoon een positieve uitzondering en werden we het zeer snel eens en is Borchert Systemen vanaf nu hun exclucieve leverancier in Nederland. Dit trapbekledingssysteem gecombineerd met onze trapleuningprofielen zal een zeer belangrijke nieuwe tak van Borchert Systemen worden, daar ben ik heilig van overtuigd. We zullen er in ieder geval helemaal voor gaan.
Henrik nodigde ons ter afsluiting uit voor een rondleiding door het wereldberoemde Bauhaus. Gewoonweg geniaal wat deze groep architekten en kunstenaars daar geschapen heeft. Het is voor ons bijna niet voor te stellen dat alle gebouwen, meubels en gebruiksvoorwerpen rond 1928 ontworpen en gebouwd werden en er nu nog steeds zo uitzien alsof ze recent bedacht zijn..gewoon geniaal.
Dankzij een super-enthousiaste rondleidster die echt kennis van zaken had werden we ook nog op tal van details gewezen die je normaal gesproken misschien niet eens gezien had...zeer leerzaam.
En het kon natuurlijk niet uitblijven: bij het verlaten van het pand, helemaal onder de indruk van een Bauhaus- lamp, kukkel ik de zoveelste keer in de laatste weken weer eens van de trap af..is gelukkig goed afgelopen deze keer. Met de laatste resten buikkrampen zijn we toen weer terug gereden naar Landgraaf, onze planning om een nacht langer teblijven werd getorpedeerd door het feit dat er om welke duistere reden danook in de verre omtrek geen hotel meer te krijgen was..echt vreemd.Of was dit ook het DDR spook ???

1 opmerking:

  1. wat `n kotsverhaal kunnen jullie niet beter `n spokenfilm draaien dan trappen te bekleden.

    BeantwoordenVerwijderen