Volg ons per Email

vrijdag 22 april 2011

Rabo Economy Award: Farce

De Rabo Economy Award werd afgelopen donderdag uitgereikt.
 Dhr. Jan van Diemen kreeg  de starters prijs voor het op de markt zetten van een zeer innoverend product en wordt hij in een adem de pionier in deze branche in Limburg genoemd.
Dat hij een prijs als starter ontvangt: prima; proficiat bij deze. Wat echter absoluut niet correct is is het feit dat er gesproken wordt over een innovatieproduct en pionierschap.
Dhr. Van Diemen was tot 2009 als accountmanager in dienst van de firma Borchert Systemen uit Landgraaf waar hij al die tijd een vloertegel verkocht  die door Borchert heel wat jaren geleden geïntroduceerd werd op de Nederlandse mark. In 2009 begint hij een eigen bedrijf met een product dat een directe kopie is van de tegel die hij jarenlang in loondienst verkocht. Of het innoverend is om deze tegel iets dunner te maken dan het origineel en erbij te roepen dat het ook aan de wand kan?
Ook het feit dat deze nieuwe tegel uit nieuwe grondstof i.p.v. recycling kunststof gemaakt wordt is niet nieuw..ook dat doet Borchert Systemen al meer dan 5 jaar.
Wie bepaald heeft wie welke prijs krijgt is voor mij zeer raadselachtig, ik denk dat goede relaties op directieniveau ook altijd helpen.
Jammer dat de jury weinig tijd aan onderzoek heeft besteed.
Via deze weg  nogmaals  de felicitaties aan Dhr. Van Diemen met de Startersprijs, met de rest van het commentaar slaat de Rabobank en de door haar aangewezen jury helaas de plank behoorlijk mis.
Ralf Borchert
Borchert Systemen bv/Wala.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten