Volg ons per Email

donderdag 21 april 2011

Gewichtige gezondheid

Nu eens een verhaal dat niet rechtstreeks met Wala.nl te maken heeft..hoewel ik hoor bij Wala.nl dus heeft het er indirect mee te doen.

De meeste mensen die mij kennen weten dat ik sinds een aantal jaren een "gewichtig"probleem heb. Door een hardnekkige voetblessure, waardoor sporten bijna niet meer gaat, gecombineerd met een zeer Bourgondische levensstijl groeide er in de laatste 3-4 jaren ca. 25 kg extra Ralf bij.
Op onze voortdurende speurtocht naar een methode om dit groeien te veranderen in krimpen stuiten wij (Karin en Ralf dus) een aantal weken geleden op een artikel in de krant over het boek dat diëtist Ronald van Wankum, die zelf echt van lekker eten schijnt te houden, had geschreven : Voeding, zoals voeding voor u moet zijn.
Dit boek werd besteld...en gelezen ....en in praktijk gebracht.  Alles wat in dit boek staat is heel logisch en zodoende ook heel goed toepasbaar. De essentie van het verhaal komt in de titel al tot uitdrukking: Voeding zoals voeding hoort te zijn, puur en onbewerkt en niet door fabrieken verkracht. De samenstelling van je dagelijks eten hoort van alle elementen koolhydraten, vetten en eiwitten de juiste benodigde hoeveelheid te bevatten...that's it.
We passen het nu een aantal weken toe....de kilo's gaan er heel langzaam vanaf...maar er gaat iets vanaf...daarvoor voelen we ons een stuk beter dan voorheen en is voor ons het gezondheidsaspect van deze manier van leven (want dat is het) op de 1e plaats gekomen en de kilo's die langzaam verdwijnen zijn mooi meegenomen.
Het bij behorend kookboek is inmiddels ook al gelezen en het geleerde wordt driftig in praktijk gebracht.
Heel attent was ook een telefoontje dat wij van een collega van de schrijver kregen die naar aanleiding van de aanschaf van de boeken heel geïnteresseerd informeerde naar de gang van zaken...een perfecte vorm van nazorg.
zie ook    http://site.culinairvitaal.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten