Volg ons per Email

zaterdag 22 november 2014

Luisteren

De laatste 2 weken heel wat autokilometers gemaakt (bestaan er al roadmails???) en dan heb je heel wat tijd om te denken, zeker tijdens de fileuren.
Wat mezelf steeds meer opvalt is hoe slecht ik/wij naar het lichaam luisteren. Iedereen heeft het er wel over tegenwoordig maar dan denk je toch steeds weer mmmmwah, zal wel kloppen en gaat weer lekker verder met hetgeen waar je mee bezig bent. Nou, dat is bij mij ook alweer zoiets:  als ik met het een bezig ben zijn mijn gedachten alweer bij het volgende. Zoals zojuist, heerlijk vroeg met de hond rennen door het bos bij een opkomend zonnetje in volkomen stilte ( behalve mijn eigen gehijg en gehoest dan), en in plaats van hiervan totaal en volledig te genieten loop ik alweer van alles te bedenken wat ik vandaag allemaal wil/moet gaan doen best wel irritant....
En zelfs bij dit schrijfstukje doe ik het alweer, ik had het over het luisteren en begind dan alweer over iets anders.
Ik heb bij mezelf geconstateerd dat het gebruik van net een (of twee) glaasjes alcohol mij de volgende dag behalve een kater(tje) tegenwoordig spontane paniekaanvallen bezorgd (waarom heb ik dat niet met teveel eten)...anyway, paniekaanvallen dus en ik kan je verzekeren dat is voor iemand die zo aan het leven gehecht is als ik echt geen pretje. Kijk en zo knap zit dat lichaam (zelfs dat van mij in elkaar). En hoe meer je daarover nadenkt hoe meer van dit soort zaken mij beginnen op te vallen...dus wordt het nu echt tijd om eens heel  GOED naar het lichaam te gaan luisteren...luisteren is immers een kunst. alleen een klein probleempje is er wel er valt zoveel te luisteren bij zo'n groot lichaam als het mijne.
En nu ga ik verder met al die dingen die ik me tijdens mijn trimrondje heb voorgenomen.

1 opmerking: